Pečená máslová dýně s fetou na středomořský způsob

Pečená máslová dýně s fetou na středomořský způsob
Příprava: 15 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 2

Máslová dýně má krásný tvar a barvu a je ideální jako příloha ke slavnostnímu zimnímu jídlu. Tento recept vyžaduje minimální úsilí a chutná naprosto báječně. Slaná feta skvěle doplňuje sladkou chuť dýně a vy tak připravíte lahůdku, na kterou si pochutnají všichni vaši hosté.

Co budete potřebovat

  • 1 střední máslová dýně
  • olivový olej
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 140 g rozdrobené fety
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Umyjte vnější stranu dýně a osušte.
  • Dýni uprostřed (podélně) opatrně rozřízněte.
  • Malou lžičkou vyškrábněte všechna semínka a dejte je stranou.
  • Na řezu dýně vyryjte křížový vzor.
  • Potřete dýni zvenku i zevnitř olivovým olejem a přidejte sůl, pepř a oregano.
  • Pečte asi hodinu do změknutí.
  • Vyjměte z trouby a vyplňte dutinu rozdrobenou fetou a několika piniovými oříšky, zbytek fety rozetřete na celou dýni.
  • Pokračujte v pečení asi 10 minut.
  • Vyjměte, pokapejte olivovým olejem, posypte petrželkou a podávejte.
Opečené půlky máslové dýně plněné fetou v pekáči.
www.olivetomato.com

Vyzkoušejte i naše další recepty z dýně hokkaido v 7 různých variantách. Máme pro vás lahodný koláč, domácí kompot nebo třeba vegetariánský burger, který povýší vaše jídlo na gurmánský zážitek!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.