Tenhle pokrm nejen že skvěle vypadá, ale i božsky chutná. Kombinace modrého sýra a vlašských ořechů patří mezi ty nejlepší a když to spojíte s dýní, jedná se o nezapomenutelný chuťový zážitek!
Co budete potřebovat
- 4 malé dýně hokkaido (každý o hmotnosti cca 230 g)
- 5 lžic nasekaných vlašských ořechů
- 170 g sýra roquefort nebo nivy
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup
- Z horní části každé dýně odřízněte vrchní část.
- Semínka odstraňte lžící a vyhoďte.
- Vyškrábejte a nasekejte dužinu.
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vlašské ořechy opražte na suché pánvi, dokud nebudou voňavé, a vyjměte je.
- Sýr rozdrobte, smíchejte s ořechy a dužinou, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a vložte do dýní.
- Vložte dýně do zapékací mísy, zakryjte odříznutými vršky a přilijte k ním 1 šálek vody.
- Pečte, dokud dýně nezměknou natolik, že je lze propíchnout nožem, 40 – 45 minut.
- Servírujte!
Možná se vám budou hodit i naše recenze kuchyňských vah. Kdo vyhrál v našem srovnání?