Dýně plněná vlašskými ořechy a modrým sýrem

Dýně plněná vlašskými ořechy a modrým sýrem
Příprava: 25 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Tenhle pokrm nejen že skvěle vypadá, ale i božsky chutná. Kombinace modrého sýra a vlašských ořechů patří mezi ty nejlepší a když to spojíte s dýní, jedná se o nezapomenutelný chuťový zážitek!

Co budete potřebovat

  • 4 malé dýně hokkaido (každý o hmotnosti cca 230 g)
  • 5 lžic nasekaných vlašských ořechů
  • 170 g sýra roquefort nebo nivy
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Postup

  • Z horní části každé dýně odřízněte vrchní část.
  • Semínka odstraňte lžící a vyhoďte.
  • Vyškrábejte a nasekejte dužinu.
  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • Vlašské ořechy opražte na suché pánvi, dokud nebudou voňavé, a vyjměte je.
  • Sýr rozdrobte, smíchejte s ořechy a dužinou, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a vložte do dýní.
  • Vložte dýně do zapékací mísy, zakryjte odříznutými vršky a přilijte k ním 1 šálek vody.
  • Pečte, dokud dýně nezměknou natolik, že je lze propíchnout nožem, 40 – 45 minut.
  • Servírujte!
Dýně hokkaido pečená s modrým sýrem a ořechy.
www.eatsmarter.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze kuchyňských vah. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.