Pečená dýně s podzimní zeleninou a šalvějí

Pečená dýně s podzimní zeleninou a šalvějí
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tohle je nejjednodušší a nejchutnější recept na pečenou podzimní zeleninu! Dýně připravovaná v troubě spolu s batáty, cherry rajčaty, olivami a šalvějí vyžaduje minimální dobu přípravy a lze ji upravit podle vaší chuti.

Co budete potřebovat

  • 300 g dýně nakrájené na kousky
  • 300 g batátů, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 150 g cherry rajčat
  • 80 g oliv kalamata
  • 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 2 šalotky, oloupané a nakrájené na čtvrtky
  • 50 ml olivového oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžička sušené nebo čerstvé šalvěje
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Omyjte dýni.
  • Překrojte napůl a lžící vyškrábněte semínka.
  • Nakrájejte na kousky velikosti sousta.
  • Připravte si všechnu ostatní zeleninu.
  • Všechny ingredience, kromě rajčat a oliv, dejte na pekáč nebo plech vyložený pečicím papírem.
  • Promíchejte a ochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a šalvějí.
  • Pečte 20 minut v předehřáté troubě, přičemž po 10 minutách otočte.
  • Po 20 minutách přidejte rajčata a olivy.
  • Pečte dalších 20 minut, dokud zelenina nezměkne, přičemž po 10 minutách otočte.
  • Podávejte jako zdravou večeři nebo přílohu.
Dýně připravovaná v troubě spolu s batáty, cherry rajčaty, olivami a šalvějí servírovaná v mističkách.
www.aline-made.com

Nezapomeňte vyzkoušet i naše recepty na dýňové pomazánky, které stojí za ochutnání!
Máme sladké i slané varianty, s makadamovými oříšky, s jalapeňos či s javorovým sirupem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.