Pečená dýně s česnekem

Pečená dýně s česnekem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Tyto pečené plátky dýně mají dokonale křupavý okraj, hlubkou uzenou chuť, která je skvěle vyvážena jemnou sladkostí dýně. Jsou hotové za 30 minut a potřebujete na ně pouze jeden plech, takže se jedná o perektní přílohu na poslední chvíli!

Co budete potřebovat

  • 1 střední dýně (o hmotnosti cca 600 g)
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 5 stroužků česneku, lisovaných
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1,5 lžičky uzené papriky
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ šálku pražených strouhaných mandlí
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Dýni omyjte čistým kartáčkem.
  • Rozřízněte ji podélně napůl a vydlabejte semínka a nitky.
  • Každou polovinu nakrájejte na asi 3,5 cm plátky a ty položte v jedné vrstvě na připravený plech.
  • V malé misce smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, javorový sirup, papriku, římský kmín a sůl.
  • Plátky dýně potřete z každé strany ochuceným olivovým olejem.
  • Na plech přidejte také prolisované stroužky česneku.
  • Pečte 15 minut.
  • Vyjměte z trouby, opatrně otočte plátky dýně a pečte dalších 15 minut, nebo do zlatova.
  • Přendejte na servírovací talíř a posypte nakrájenými mandlemi a čerstvým koriandrem!
  • Pečená dýně se nejlépe podává ve stejný den, ale v lednici vydrží až 3 dny.
Pečené plátky dýně servírované na talíři, který drží ruce a ozdobené čerstvým koriandrem.
www.fullofplants.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.