Dokonale šťavnaté a chutné cuketové karbanátky s kuřecím masem a ricottou si naprosto zamilujete! Jsou jednoduché na přípravu a navíc jsou zdravé a lahodné.
Co budete potřebovat
- 2 střední cukety (cca 600 g), nastrouhané
- 2 lžičky soli
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 1/4 šálku jarní cibulky nebo pažitky, jemně nakrájené
- 1 velké vejce
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 230 g ricotty
- olivový olej
Postup
- Vložte cuketu do cedníku nebo do misky.
- Nastrouhanou cuketu posypte 1 lžičkou soli a nechte 10 minut odstát, poté z ní rukama vymačkejte co nejvíce tekutiny.
- Přendejte okapanou cuketu do velké mísy.
- Scezenou šťávu zlikvidujte.
- Přidejte kuřecí maso, 1 lžičku soli, 1/4 lžičky pepře, 1/4 šálku jemně nakrájené jarní cibulky, 1 vejce, 2 prolisované stroužky česneku a ricottu.
- Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na středním plameni a přidejte 3-4 lžíce extra panenského olivového oleje.
- Vložte vrchovatou polévkovou lžíci směsi do ruky a vytvořte kulatou placičku o tloušťce asi 0,8 cm.
- Smažte na středním plameni po dobu 3 minut, poté otočte, přikryjte pokličkou a smažte další 3-4 minuty nebo dokud nebudou placičky propečené.
- Podle potřeby přidejte do pánve více oleje na další várky.
- Užijte si to!