Zapékaná cuketa s bramborami a Gruyere

Zapékaná cuketa s bramborami a Gruyere
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Neuvěřitelně snadný recept s minimální přípravou, ale skvělým výsledkem! Užijte si pokrm jako luxusní přílohu třeba k masu.

Co budete potřebovat

  • 5 malých brambor
  • 1 a ½ cukety
  • 3 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 1 šálek smetany na vaření
  • 1 šálek strouhaného sýra Gruyere
  • 1 a ¾ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájejte brambory na tenké cca 0,3 cm plátky a cuketu na 0,6 cm plátky.
  • Zakulacenou zapékací mísu 20 x 15 cm vymažte tukem a nakrájenou zeleninu urovnejte do kruhového vzoru tak, aby se plátky mírně překrývaly.
  • Smíchejte smetanu, provensálské bylinky, solí, pepř a česnek.
  • Vše prošlehejte.
  • Zeleninu přelijte vzniklou smetanovou omáčkou a vše nakonec posypte strouhaným sýrem Gruyere.
  • Mísu přikryjte alobalem, vložte do trouby a pečte 40 minut.
  • Opatrně odstraňte alobal a pokračujte v pečení dalších 10 minut.
  • Ihned podávejte.
Zapékaná zelenina se sýrem v zapékací míse.
www.lavenderandmacarons.com

Vyzkoušejte i naše další vynikající recepty se zapékanou cuketou aneb inspirace pro vaše zdravé obědy i večeře!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.