Ragú z vepřového masa zapečené s kaší z brambor

Ragú z vepřového masa zapečené s kaší z brambor
Příprava: 20 minut Vaření: 260 minut Počet porcí: 10

Tento recept na zapečenou bramborovou kaši je ve světě známí jako Shepherd’s pie. Proč tomu tak je se dozvíte na úplném konci našich receptů. Ochutnejte další podoby francouzského ragú, s masem i bez.

Co budeme potřebovat

  • 1,2 kg uzené kýty
  • 300 ml pasírovaných rajčat
  • 1 velká cibule (velmi jemně nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (rozdrcené)
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu (listy otrhané)
  • 1 bobkový list
  • 500 g vepřového bůčku (nakrájeného na 2 cm kousky)
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 chilli papričky
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 2 plátky slaniny
  • 2 x 400 g konzervy fazolí (okapaných)
  • 1 kg brambor (nakrájených na 2 cm kousky)
  • 40 g másla
  • 2 lžíce mléka
  • 100 g čedaru (nastrouhaného)

Postup

  • Vložte kýtu do velké mísy se studenou vodou. Přikryjte a ochlaďte přes noc, aby nasákla.
  • Druhý den předehřejte troubu na 160°C.
  • Sceďte šunku. Všechny ingredience kromě fazolí, brambor, másla, mléka a sýra dejte do hrnce a dochuťte pepřem.
  • Přikryjte a pečte 3-3,5 hodiny, dokud maso nebude odpadávat od kosti. Dejte stranou vychladnout.
  • Odstraňte a vyhoďte chilli papričky a nakrájejte maso z kýty. Vyhoďte kost. Odstraňte přebytečný tuk z hrnce, a poté vraťte šunku zpět do hrnce.
  • Ns kaši uvařte brambory do změknutí. Sceďte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
  • Přidejte máslo a mléko, poté okořeňte a vmíchejte sýr.
  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Dejte masovou náplň do zapékací mísy, přidejte fazole a potřete kaší.
  • Pečte 25 minut nebo dokud bramborová kaše nezezlátne.
  • Zapečenou bramborovou kaši s masem podávejte se snítkami tymiánu navrchu.

Maso v těchto receptech uvolní spoustu šťávy a co je lepšího než jí vytřít lahodným domácím chlebem. Ten si můžete jednoduše připravit ve skvělé domácí pekárně. Jaká je ta nejlepší se dozvíte v naší recenzi.

Zapékací  ´mísa plná bramborové kaše upečené v troubě s vepřovým masem.
Zdroj: iamhomesteader.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.