Zdravá, vydatná polévka založená na tradičním maďarském guláši s nízkotučným libovým hovězím masem, sladkými bramborami a uzenou paprikou. Už se vám sbíhají sliny? A sliny by se vám mohly sbíhat i s touto tradiční maďarskou rybí polévkou, ochutnejte halaszle!
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 velká cibule (rozpůlená a nakrájená)
- 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 200 g extra libového dušeného hovězího masa (nakrájeného na jemné kostičky)
- 1 lžička kmínu
- 2 lžičky uzené papriky
- 400 g nakrájených rajčat v plechovce
- 600 ml hovězího vývaru
- 1 střední sladký brambor (oloupaný a nakrájený na kostičky)
- 1 zelená paprika (zbavená semínek a nakrájená na kostičky)
- 150 g jogurtu
- hrst petrželky
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a opékejte 5 minut, dokud se nezačnou zbarvovat.
- Vmíchejte hovězí maso, zvyšte teplotu a za stálého míchání opékejte, aby zhnědlo.
- Přidejte kmín a papriku, dobře promíchejte, poté přidejte rajčata a vývar.
- Přikryjte a nechte 30 minut vařit do měkka.
- Vmíchejte sladké brambory a zelenou papriku, přikryjte a vařte dalších 20 minut do změknutí.
- Nechte trochu vychladnout a poté podávejte přelité jogurtem a petrželkou.