Bezmasé karbanátky z kapusty a batátů

Bezmasé karbanátky z kapusty a batátů
Příprava: 30 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 7

Tento recept na kapustové karbanátky bez masa jsou opravdu všestranné a lze je podávat jako vegetariánské hlavní jídlo nebo přílohu, ke snídani se sázeným vejcem nebo je přidat do obědové krabičky. Jsou výživné a skvělé jako alternativa chleba, rýže nebo těstovin. Připravte si k nim i zdravé batátové hranolky a zabijte dvě mouchy jednou ranou.

Co budeme potřebovat

  • 630 g brambor
  • 360 g sladký brambor
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
  • 80 g kapustových listů
  • 3 stroužky česneku (nakrájené nadrobno)
  • kůra z 1 citronu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 vejce
  • 3 lžíce mletého lněné semínka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 250 g mouky
  • olivový olej nebo kokosový olej na vaření

Postup

  • Brambory nakrájejte na malé kostičky a batáty na o něco větší kostky.
  • Potřebují trochu odlišné doby vaření a když je nakrájíme na různé velikosti, můžete použít stejný hrnec a vařit je společně.
  • Jakmile se brambory začnou ve vodě vařit, stáhněte teplotu na mírnou a vařte 10 minut. Sceďte a nechte mírně vychladnout.
  • Listy kapusty položte na prkénko a nasekejte nahrubo nožem. Připravte si cibuli a česnek.
  • Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu a přidejte olivový olej a cibuli.
  • Vařte 1-2 minuty do změknutí, dochuťte solí.
  • Přidejte kapustu a česnek k cibuli a společně vařte 3-4 minuty.
  • Brambory přidejte do velké mísy a lehce je rozmačkejte.
  • Přidejte směs cibule a kapusty a rozmačkejte spolu s bramborami.
  • Nechceme mít směs příliš hladkou, protože si chcete zachovat nějakou texturu.
  • Přidejte vejce, sůl, pepř a tymián a promíchejte.
  • Přidejte lněné semínko, mouku a prášek do pečiva a promíchejte.
  • Směs by měla zhoustnout a začít tuhnout.
  • Přidejte další 3-4 lžíce mouky a promíchejte.
  • Mísu zakryjte a dejte na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
  • Lžící a mokrýma rukama tvoříme kulaté placičky a klademe je na moukou vysypaný plech.
  • Na střední teplotu rozehřejte 2-3 lžíce oleje.
  • Pečte je 4 minuty na střední teplotu do zlatohněda.
  • Otočte a pečte 4 minuty z druhé strany.
Hamburgerová houska naplněná měkkou placičkou z kapusty.
Zdroj: cupfulofkale.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.