Takto výborné kapustové karbanátky se podávají v Japonsku a jsou opravdu luxusní! Nechte se unést neobvyklými chuťovými kombinace, které vás okouzlí. Další japonskou delikatesou je sushi, i pro to máme vlastní recepty, které si můžete připravit v pohodlí domova.
Co budeme potřebovat
- 250 g mletého vepřového masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 225 g mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 2 vejce
- 185 ml kuřecího vývaru
- 1/2 hlávky kapusty (jemně nakrájené)
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 75 g majonézy
- 75 g majonézy Sriracha
- 1 mrkev (oloupaná, nakrájená na dlouhé tyčinky)
- 2 jarní cibulky (nakrájená na tenké plátky)
Postup
- Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu.
- Mleté maso vařte za stálého míchání vařečkou, 5 minut nebo dokud nezmění barvu.
- Přidejte sójovou omáčku. Vařte další 2 minuty.
- Přendejte do žáruvzdorné misky.
- Smíchejte mouku a vejce ve velké míse. Přidejte kuřecí vývar a míchejte do hladka. Přidejte mleté maso a polovinu kapusty. Dochuťte.
- Postříkejte pánev sprejem na vaření.
- Nalijte čtvrtinu těsta do pánve a vařte 2 minuty nebo dokud se na povrchu neobjeví bublinky.
- Placičku otočte a potřete trochou worcesterové omáčky. Vařte 1 minutu, dokud nebude uvařená.
- Placku přendejte na talíř a přikryjte fólií, aby zůstala teplá.
- Kapustové karbanátky pokapejte majonézou a omáčkou Sriracha.
- Navrch dejte mrkev, jarní cibulku a zbylou kapustu.