Cuketové bramboráky v troubě

Cuketové bramboráky v troubě

Tyto cuketové lívanečky lze smažit na pánvi nebo upéct k dokonalosti v troubě, s křupavou vnější stranou, jemným středem a z pouhých 5 jednoduchých ingrediencí! Ještě lepší je, že tyto cuketové placičky lze připravit bez lepku a mléka a jsou ideální pro zpracování letních cuketových zásob. Hledáte ještě více způsobů, jak si užít tykev? Možná vám bude chutnat ve sladkých moučnících.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg cukety (nakrájené)
  • 2 nastrouhané malé stroužky česneku
  • 2 velká vejce
  • 65 g jakékoli mouky
  • 25 g kopru, petrželky nebo zelené cibule (nakrájené nadrobno)
  • 3/4 lžičky soli
  • pepř
  • řecký jogurt nebo zakysaná smetana

Co budeme potřebovat

  • Do velké mísy přidejte nakrájenou cuketu smíchanou s 1 lžičkou soli a nechte 10 minut uležet.
  • V další velké míse rozšlehejte vejce, česnek, mouku, bylinky, 3/4 lžičky soli a pepře.
  • Rukama vymačkejte z cukety tekutinu po dávkách, jak jen to půjde, a přidejte do mísy s těstem. Dobře promíchejte, aby se spojily.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů, vyložte 2 velké plechy pečicím papírem a postříkejte sprejem na vaření.
  • Pomocí velké lžíce udělejte na plechu několik kopečků z cuketové směsi.
  • Pečte 10 – 12 minut, otočte a pečte dalších 10 – 12 minut.
  • Podávejte teplé nebo studené přelité řeckým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Vypečené placky umístěné na kovové mřížce.
Zdroj: cookingwithayeh.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.