Tyto dvakrát pečené brambory s modrým sýrem jsou krémové, česnekové, chutné nejen jako skvělá příloha! Křupavé bramborové slupky jsou plněné smetanovou kombinací sýra a bylinkové bramborové kaše.
Co budeme potřebovat
- 6 brambor (oloupaných a omytých)
- sůl
- olivový olej
- 250 g zakysané smetany
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 3 zelené cibule nakrájené (na plátky)
- 180 g rozdrobeného modrého sýra + na ozdobu
- mletý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Brambory zvenku důkladně omyjte a vydrhněte.
- Pomocí vidličky propíchejte do brambor dírky.
- Vhoďte je do mísy se solí a 1 lžící olivového oleje a promíchejte, dokud nebudou dobře obalené.
- Brambory dejte na plech a pečte 1 hodinu, dokud nezměknou.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
- Jakmile brambory vychladnou, rozkrojte každou bramboru podélně napůl.
- Lžící vydlabejte středy z obou polovin do misky, slupku brambor nechte neporušenou.
- Vložte prázdné bramborové slupky zpět na plech.
- Do mísy s vyškrabanými bramborami přidejte zakysanou smetanu, nivu, 2 stroužky česneku, zelenou cibulku, sůl a pepř.
- Lžící přidáme náplň do každé brambory.
- Když jsou všechny slupky naplněné, vložte je zpět do trouby a pečte asi 15 minut , dokud nezačnou vršky být křupavé.
- Brambory vyndejte z trouby a ozdobte zbylým modrým sýrem.