Pikantní gulášová polévka s restovanou slaninou a čabajkou

Pikantní gulášová polévka s restovanou slaninou a čabajkou

Tento recept na luxusní maďarskou polévku s pikantní uzeninou, vám zanechá v ústech štiplavý, ale příjemný pocit. Ochutnejte ji a nechce se unést její výraznou chutí. Přikusujte k ní například výborné domácí pečivo z bílé mouky, nejlepší recepty jsou u nás!

Co budeme potřebovat

  • 1 kg celých loupaných rajčat (okapaných a nakrájených na plátky)
  • 1 kg žlutých chilli papriček (zbavených jader a nakrájených na plátky)
  • 1 velká cibule (nakrájená na kostičky)
  • 180 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  • 2 lžičky tuku ze slaniny
  • 2 lžičky maďarské sladké papriky
  • 4 maďarské čabajky (nakrájené)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička nesoleného másla
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a máslo na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a restujte do měkka.
  • Přidejte slaninu a opékejte, dokud se mírně nerozvaří.
  • Slanina nesmí být křupavá nebo příliš hnědá.
  • Přidejte rajčata a restujte, dokud se neprohřejí.
  • Přidejte žluté chilli papričky, maďarskou sladkou papriku a tuk ze slaniny a dobře promíchejte.
  • Přidejte čabajku, dobře promíchejte a zvyšte teplotu na středně vysokou.
  • Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum, duste 30 minut.

Pro jednodušší přípravu pečiva, je lepší si pořídit domácí pekárnu, jakou vybrat vám prozradíme v naší komplexní recenzi!

Hrnec plný lahodné maďarské polévky s pikantní klobásou.
Zdroj: thecookreport.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.