Abyste se toto jídlo naučili, nemusíte shánět tlustou maďarskou kuchařku, my se s vámi o tenhle recept na gulášovou polévku s párkem podělíme. Nejdůležitější složkou je paprika. Zatímco v Maďarsku existuje osm druhů papriky, druh, který budete potřebovat pro toto jídlo je „výrazná a sladká“.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce oleje
- 3 velké cibule (nakrájené)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 60 g mouky
- 2 lžíce sladké maďarské papriky
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 l hovězího vývaru
- 750 g libového hovězího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 lžička majoránky
- 2-3 brambory (oloupané a nakrájené na kostky)
- 4 – 6 nožiček párků
Postup
- V těžké holandské troubě rozehřejte olej, cibuli na něm orestujte, dokud nezačne zlátnout.
- Přidejte rajčatový protlak a mouku a dobře promíchejte.
- Sundejte z plotny a přidejte papriku, dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
- Přidejte ocet a poté vraťte hrnec na plotnu.
- Přidejte vývar. Přiveďte k varu, poté přidejte maso, česnek, kmín a majoránku.
- Snižte teplotu a přikryté vařte, dokud hovězí maso nezměkne.
- Pokud používáte syrové brambory, přidejte je brzy, aby se uvařily, ale pokud používáte vařené brambory, počkejte s nimi až těsně před podáváním.
- Párky nakrájejte, vhoďte do polévky a ohřívejte, dokud nebudou hotové.
Kupte si párků více a připravte si luxusní americké hot dogy podle našich receptů!