Gulášovka s párkem

Gulášovka s párkem

Abyste se toto jídlo naučili, nemusíte shánět tlustou maďarskou kuchařku, my se s vámi o tenhle recept na gulášovou polévku s párkem podělíme. Nejdůležitější složkou je paprika. Zatímco v Maďarsku existuje osm druhů papriky, druh, který budete potřebovat pro toto jídlo je „výrazná a sladká“.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce oleje
  • 3 velké cibule (nakrájené)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 60 g mouky
  • 2 lžíce sladké maďarské papriky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 l hovězího vývaru
  • 750 g libového hovězího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 2-3 brambory (oloupané a nakrájené na kostky)
  • 4 – 6 nožiček párků

Postup

  • V těžké holandské troubě rozehřejte olej, cibuli na něm orestujte, dokud nezačne zlátnout.
  • Přidejte rajčatový protlak a mouku a dobře promíchejte.
  • Sundejte z plotny a přidejte papriku, dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Přidejte ocet a poté vraťte hrnec na plotnu.
  • Přidejte vývar. Přiveďte k varu, poté přidejte maso, česnek, kmín a majoránku.
  • Snižte teplotu a přikryté vařte, dokud hovězí maso nezměkne.
  • Pokud používáte syrové brambory, přidejte je brzy, aby se uvařily, ale pokud používáte vařené brambory, počkejte s nimi až těsně před podáváním.
  • Párky nakrájejte, vhoďte do polévky a ohřívejte, dokud nebudou hotové.

Kupte si párků více a připravte si luxusní americké hot dogy podle našich receptů!

Pánev do trouby naplněná hutnou polévkou s párkem a bramborami.
Zdroj: bbc.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.