Tento recept na gulášovku s klobásou je tak hutný, že vás zasytí až do večera. Proto je to ideální obědová polévka, kterou budete servírovat před něčím lehčím, jako jsou například slané palačinky, které si můžete připravit podle nás!
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 30 g másla
- 700 g kvalitní hovězí klobásy (nakrájené)
- 300 g pikantní klobásy chorizo (nakrájené)
- 2 cibule (nakrájené nadrobno)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička uzené papriky
- 2 červené chilli papričky (nakrájené nadrobno)
- 1 červená paprika (jemně nakrájená)
- 200 ml hovězího vývaru
- 175 ml zakysané smetany
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 150 stupňů.
- Na velké pánvi rozehřejte olej a máslo a opékejte hovězí klobásu a chorizo po dobu 5–7 minut.
- Uzeniny vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Smažte cibuli a česnek na stejné pánvi po dobu 3-4 minut, dokud nezměknou.
- Vmíchejte mouku a vařte další 2-3 minuty.
- Přidejte papriku, chilli a pepř a míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Zalijte hovězím vývarem, do pánve vraťte uzeniny a pečte v troubě 30–35 minut.
- Vyjměte pánev z trouby a děrovanou lžící seberte veškerý tuk, který vystoupil na povrch.
- Vmíchejte zakysanou smetanu a petržel, dokud se dobře nespojí.