Ořechová nádivka do rohlíčků

Ořechová nádivka do rohlíčků

Tyto tradiční rohlíčky s ořechovou náplní, jsou chuťově naprosto dokonalé! I když se tradičně pečou o Vánocích, jsou vynikající v každém ročním období! A víte, kde bude tato náplň vůbec nejlepší? No přece ve svatebních koláčcích. Když jsou plněné ořechy nemají konkurenci.

Co budeme potřebovat

  • 280 g mouky
  • ½ lžičky soli
  • 230 g smetanového sýra
  • 230 g másla (změklého)
  • 115 g krupicového cukru

Na náplň

  • 230 g vlašských ořechů (jemně mletých)
  • 230 g cukru
  • 130 ml mléka (teplého)
  • 2 lžíce másla (rozpuštěného)

Postup

  • Smíchejte ingredience na náplň ve střední misce s použitím pouze 30 ml teplého mléka. Směs by měla být hustá, ale stále roztíratelná.
  • Do středně velké mísy prosejeme mouku a sůl a dáme stranou.
  • Smetanový sýr a máslo vyšlehejte spolu, aby vznikl krém.
  • Pomalu přidávejte mouku.
  • Těsto rozdělte na 4 stejné části. Zabalte do igelitu a dejte do lednice, alespoň na 2 hodiny.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Vál na těsto bohatě posypte krystalovým cukrem a poté po něm těsto rozválejte.
  • Těsto nakrájejte na 16 menších čtverců.
  • Do jednoho rohu každého čtverce dejte kopeček náplně, přibližně ½ lžičky.
  • Začněte v rohu s náplní a srolujte těsto kolem náplně.
  • Rohlíčky s ořechovou náplní posypte krupicovým cukrem.
  • Pečte 12-14 minut, dokud spodní okraje nezezlátnou.
Křehké domácí těsto naplněné k prasknutí lahodnou směsí.
Zdroj: mildlymeandering.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.