Je tak jednoduchý a plný intenzivní chuti z ořechů, že jednou roládu s ořechovou náplní a medem upečete a už nebude cesty zpět!
Co budete potřebovat
- 400 g mletých vlašských ořechů
- 200 g cukru
- 90 g másla (rozpuštěného)
- 125 ml mléka
- 40 g medu
Na těsto
- 2 balíčky aktivního sušeného droždí
- 80 g cukru
- 120 m teplého mléka
- 200 g másla (rozpuštěného)
- 200 g zakysané smetany
- 4 velká vejce
- 1 lžička soli
- 500 g mouky
Postup
- Ve velké míse smíchejte prvních 5 ingrediencí, dokud se nespojí.
- V malé misce rozpusťte droždí a 1 lžičku cukru v teplém mléce a nechte 15 minut stát.
- Ve velké míse smíchejte rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, 3 vejce, sůl, zbývající cukr, směs droždí a postupně přidávejte mouku.
- Míchejte, aby vzniklo měkké těsto.
- Těsto přikryjte a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
- Těsto rozdělte na 3 díly a každý vyválejte.
- Každý potřete nádivkou z vlašských ořechů.
- Opatrně rolujte a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Zbývající vejce lehce rozklepněte a roládu s nimi potřete.
- Pečte dozlatova, 20-25 minut.