Nádivka z cukety a sýra

Nádivka z cukety a sýra

Tento recept na cuketovou nádivku se sýrem je skvělý způsob, jak využít vaší zahradnickou nadílku. Nádivka se hodí ke grilování nebo piknikům. Je plná chuti a je známo, že si ji užívají i lidé, kteří by za normálních okolností cuketu nejedli. A jestli je vaše pěstitelská nadílka opravdu velká, zkuste jí přidat i do sladkých zákusků z cukety!

Co budeme potřebovat

  • 2 střední cukety nebo žluté tykve (nakrájené)
  • 150 g nakrájené sladké cibule
  • 150 g nasekané zelené papriky
  • 130 g nastrouhané oloupané mrkve
  • 125 g másla
  • 250 g chleba
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 125 g zakysané smetany
  • 250 g sýra čedar

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Cuketu a mrkev nastrouháme na struhadle.
  • Nakrájejte si sladkou cibuli a zelenou papriku.
  • Zahřejte střední pánev na střední teplotu a orestujte připravenou cuketu, mrkev, cibuli a papriku na 60 g rozpuštěného másla, dokud nezměkne.
  • Vmíchejte 1750 g chleba, vývar a zakysanou smetanu.
  • Směs nandejte do zapékací mísy vystříkané sprejem na vaření.
  • Rozpusťte zbývající 4 lžíce másla a přidejte zbývající chléb. Smíchejte dohromady.
  • Posypte vršek cuketové nádivky opraženým chlebem a posypte strouhaným sýrem.
  • Pečte odkrytou v předehřáté troubě 35–45 minut dozlatova.
Opečený chléb v kombinaci s měkkou cuketou v zapékací misce.
Zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.