Pečený losos na pánvi s citronovo-česnekovou omáčkou

Pečený losos na pánvi s citronovo-česnekovou omáčkou
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Na pánvi pečená křupavý losos s omáčkou z česneku a citronu je snadný recept s lososem připravený za pár minut!
Ryba je zvenku super křupavá, zatímco uvnitř měkká jemná a rozpadající se. To vše dohromady s krémovou, aromatickou, máslovou omáčkou. Nebo ho podávejte s jednou z těchto lahodných omáček, které se hodí ke všemu.

Co budeme potřebovat

  • 800 g filetů z lososa bez kůže
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 8 stroužků česneku (jemně nasekaných)
  • 4 lžíce čerstvě nasekané petrželové natě
  • plátky citronu

Postup

  • Filety lososa při pokojové teplotě osušte papírovou utěrkou.
  • Dochuťte solí, pepřem. Na každý filet vymačkejte 1–2 lžičky citronové šťávy a vetřete ji do něj.
  • Olivový olej zahřejte na velké nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
  • Filety lososa položte masem dolů a lehce je přitlačte, aby se celý povrch masa dostal do kontaktu s pánví.
  • Opékejte 3–4 minuty, dokud nebude maso křupavé a zlatavé.
  • Otočte a opékejte každou stranu filetu 2 minuty.
  • Přidejte máslo, nasekaný česnek, 3 lžíce petrželky, zbývající citronovou šťávu a plátky citronu.
  • Pokračujte ve vaření lososa další 1-2 minuty, nebo dokud losos nebude dostatečně propečený.
  • Omáčku ochutnejte a dochuťte solí a pepřem, podle potřeby přidejte více citronové šťávy.
  • Ozdobte zbylou petrželkou a každý filet pokapejte máslem.
V hluboké pánvi připravený losos s krémovou omáčkou z citronu a česneku.
Zdroj: saltandlavender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.