Tento recept na krevety na středomořský způsob je plný úžasných živých chutí. Velké krevety marinované ve směsi koření s česnekem a olivovým olejem a poté uvařené v lahodné rajčatové omáčce vytváří jednu z nejchutnějších večeří, kterou navíc máte hotovou za 20 minut.
Co budete potřebovat
- 1 kg velkých krevet, oloupaných (nezapomeňte se zbavit i střívek krevet, která se nachází ve vnitřní části celého průběhu těla – vypreparujete je nejlépe naříznutím vnější části těla, při které narazíte na tmavou dlouhou tenkou linii)
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- ½ lžičky nového koření
- 1 lžička oregana
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 bílá cibule nakrájená na plátky
- 8 malých papriček nakrájených na plátky
- 5 stroužků česneku, nasekaného
- ½ lžičky kmínu
- ½ lžičky koriandru
- ½ lžičky muškátového oříšku
- 2 velká rajčata nakrájená na kousky
- ⅓ šálku vody
Postup
- Vložte krevety do misky.
- Přidejte sůl, pepř, nové koření, oregano, citronovou šťávu a 1 lžíci olivového oleje.
- Promíchejte a nechte odležet, zatímco si připravujete zbytek ingrediencí.
- Zahřejte zbývající 2 lžíce olivového oleje v litinové pánvi na středním plameni.
- Na olivovém oleji orestujte cibuli, dokud není lehce zlatavá, 5 až 8 minut.
- Přidejte nakrájené papričky a česnek.
- Přidejte kmín, koriandr a muškátový oříšek.
- Opékejte, aby paprika změkla, což by mělo trvat asi 5 minut.
- Přidejte krevety a rajčata a poté vodu (pokud jsou rajčata šťavnatá, možná budete potřebovat méně než ⅓ šálku vody).
- Snižte teplotu na středně nízkou.
- Opékejte, dokud krevety nezrůžoví a rajčata nezměknou.
- Podávejte teplé s oblíbenou přílohou.
Vyzkoušejte i naše dokonalé recepty na česnekové krevety! Jsou jednoduché, rychlé a neskutečně lahodné.