Grilované krevety se středomořskou marinádou

Grilované krevety se středomořskou marinádou

Jednoduché grilované špízy z krevet s marinádou z olivového oleje, česneku a čerstvých bylinek skvěle fungují jako lehká večeři či luxusní předkrm!

Co budete potřebovat

Na marinádu:

  • ⅓ šálku extra panenského olivového oleje
  • kůra ze 2 citronů
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky koriandru
  • ½ lžičky vloček červeného chilli

Na krevety:

  • 1 kg velkých krevet, oloupaných a bez střívek
  • sůl dle chuti

Postup

  • Smíchejte ingredience na marinádu v malé misce.
  • Nechte si 2 polévkové lžíce marinády v samostatné misce na později.
  • Krevety osušte a dochuťte solí.
  • Vložte krevety do velké mísy a zalijte je marinádou.
  • Promíchejte.
  • Zakryjte a dejte do lednice na 20 až 30 minut (nenechávejte je tam déle).
  • Napíchněte krevety na špejle (asi 4 velké krevety na špejli).
  • Pokud používáte bambusové špejle, je třeba je nejprve namočit do vody alespoň na 30 minut.
  • Zahřejte grilovací pánev na středně vysokém plameni, dokud nebude horká.
  • Přidejte na ni špízy z krevet a opékejte z jedné strany asi 3 nebo 4 minuty.
  • Otočte a grilujte další 2 až 3 minuty.
  • Přeneste grilované špízy na talíř a nalijte na ně zbylou marinádou, kterou jste si předtím rezervovali.
  • Přidejte kapku citronové šťávy.
  • Ihned podávejte.
Grilované špízy z krevet s marinádou z olivového oleje, česneku a čerstvých bylinek servírované na velkém talíři.
www.themediterraneandish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.