Zkuste si upéct kuře nadívané směsí z cukety, parmazánu a strouhanky! Je to lahůdka, kterou si zamiluje celá vaše rodina.
Co budete potřebovat
- 750 g brambor
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 a ½ lžičky pepře
- 2 střední cukety, nastrouhané
- 2 lžíce strouhanky
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky sušeného oregána
- 1 celé kuře o hmotnosti cca 1,75 kg
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C
- Do pekáče přidejte na čtvrtky nakrájené bramborym, zalijte je 1 lžící a dochuťte 1/4 lžičkou soli a pepře.
- Promíchejte cuketu se strouhankou, parmazánem, 2 lžícemi olivového oleje, polovinou lisovaného česneku, 1 lžičkou oregana, 1/4 lžičkou soli a ¼ lžičkou pepře.
- Dejte stranou.
- Prsty uvolněte kůži z kuřecích prsou a cuketovou směs rovnoměrně napěchujte pod kůži.
- Celé kuře potřete zbylým olejem.
- Do prohlubně přidejte nasekaný česnek a dochuťte dutinu a kuře zbylým oreganem, solí a pepřem.
- Nohy svažte potravinářským provázkem.
- Kuře vložte prsy nahoru do pekáče na brambory a pečteeme ve spodní třetině trouby 70 až 80 minut. nebo dokud teploměr na maso zasunutý do nejtlustší části vnitřní strany stehna nezaznamená 85°C.
- Přeneste kuře na servírovací talíř nebo prkénko a zakryjte ho alobalem na 10 až 15 minut.
- Brambory vyjměte a uchovávejte v teple.
- Dobrou chuť!
Máme pro vás i výborné recepty na játrové kuřecí paštiky v 7 variantách. Kterou si připravíte jako první?