Kuře s velikonoční nádivkou z medvědího česneku

Kuře s velikonoční nádivkou z medvědího česneku

Velikonoce se blíží a proto jsme si pro vás připravili tento recept. Na nádivku použijte čerstvý medvědí česnek a petrželku, které kuřeti dodají úžasný šmrnc.

Co budete potřebovat

  • 1 kuře (cca 1,5 kg)
  • 2x 1,5 cm silný plátek másla
  • sůl
  • pepř

Na nádivku:

  • 4 housky nebo rohlíky (1 – 3 dny staré)
  • 2 vejce
  • 150 g medvědího česneku
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • ghí nebo olej

Postup

  • Rohlíky nebo housky nakrájejte na 1 – 2 cm kostky a opečte je na pánvi s olejem nebo ghí.
  • Přidejte je do velké mísy a přidejte také smetanu ke šlehání.
  • Opatrně promíchejte a nechte 10-15 minut louhovat.
  • Oddělte žloutek od bílků.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  • Žloutky smíchejte se změklým máslem.
  • Medvědí česnek nakrájejte na 1 cm proužky.
  • K namočenému pečivu přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek, medvědí česnek a nasekanou petrželku – opatrně promíchejte.
  • Vmíchejte ušlehaný sníh z bílků a žloutky s máslem.
  • Dobře promíchejte.
  • Kuře důkladně osolte a opepřete, zevnitř i venku.
  • Dva kousky másla přidejte pod kůži kuřecích prsou z levé i pravé strany (kůži od masa snadno oddělíte jako kapsu).
  • Kuře naplňte nádivkou, uzavřeme párátkem nebo potravinářským provázkem a dejte na pánev vhodnou do trouby nebo do zapékací mísy.
  • Zbytek náplně přidejte do pánve nebo zapékací mísy ke kuřeti.
  • Vše pečte na 200°C.
  • Nádivka bude potřebovat asi 20 minut dozlatova a kuře asi 45 – 60 minut.
Pečené kuře plněné nádivkou z medvědího česneku na pánvi.
www.passionfood.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.