Pečené kuře s nádivkou ze šalvěje a vlašských ořechů

Pečené kuře s nádivkou ze šalvěje a vlašských ořechů

Pozvěte své přátelé či širší rodinu na luxusní hostinu s tímto pečeným nadívaným kuřetem v hlavní roli. Nádivka ze šalvěje a vlašských ořechů vás nadchne!

Co budete potřebovat

  • 1 celé kuře
  • extra panenský avokádový olej
  • sůl a pepř
  • zelený salát k podávání

Na nádivku:

  • 20 g másla
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • ½ šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 10 čerstvů listů šalvěje, nasekaných
  • ¾ šálku strouhanky
  • 1 vejce, rozšlehané

Na brambory:

  • 700 g baby brambor
  • 1 lžíce extra panenského avokádového oleje
  • 1 lžíce másla nakrájeného na kostičky
  • 5 stroužků česneku, oloupaných
  • hrst šalvěje čerstvé šalvěje
  • sůl

Postup

  • Troubu předehřejte na 190°C.
  • V malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
  • Přidejte cibuli a šalvěj a opékejte 5 minut za častého míchání, dokud cibule nezměkne.
  • Přidejte vlašské ořechy a promíchejte.
  • Ořechovou směs přidejte do mísy se zbývajícími přísadami na nádivku.
  • Dobře promíchejte a dejte stranou.
  • Kuřecí dutinu naplňte nádivkou, stehna pak svažte provázkem.
  • Kuře dejte do velkého pekáčku, osolte, opepřete a pokapejte olejem.
  • Pečte v troubě 40 minut.
  • Pomocí chňapek pekáč vyjměte a přidejte do něj máslo a lístky šalvěje.
  • Kolem rozházejte brambory a stroužky česneku.
  • Bohatě osolte.
  • Vraťte kuře s bramborami do trouby na dalších 50 minut, nebo dokud nebude kuře propečené a brambory měkké a zlaté.
  • Před podáváním nechte kuře 10 minut odpočívat a servírujte se zeleným salátem (volitelně).
Nadívané kuře směsí šalvěje a ořechů na pánvi s bramborami.
www.fresh.co.nz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.