Zapečená hemenex omeleta

Zapečená hemenex omeleta

Tato zapečená omeleta se šunkou a sýrem je jednoduchý pokrm, který je ideální na snídani, brunch, oběd nebo večeři. Je to chutné, výživné jídlo spolu s tímto bochníkem křupavého chleba, našimi borůvkovými muffiny a čerstvým ovocným salátem.

Co budeme potřebovat

  • 8 velkých vajec
  • 250 ml plnotučného mléka
  • ½ lžičky soli
  • 250 g šunky nakrájené na kostičky (nebo ji nahraďte vařenou slaninou nebo klobásou)
  • 250 g strouhaného sýra čedar
  • 3 lžíce velmi jemně nakrájené sladké cibule

Postup

  • Ve velké míse společně rozšlehejte vejce, mléko a sůl.
  • Vmícháme šunku, sýr a cibuli.
  • Nalijte vaječnou směs do vymazané zapékací mísy.
  • Pečte při 180 °C po dobu 40-45 minut, nebo dokud vejce neztuhnou a nůž vložený do středu nevyjde čistý.
Zapékací mísa plná nadýchané omelety z vajec a šunky.
Zdroj: dinnerthendessert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.