Recept na krevety na česneku s chilli je pikantní pochoutkou, která se velmi rychle stane oblíbenou. Hlavně když je přidáte k nějakému z těchto receptů s čínským zelím.
Co budeme potřebovat
- 450 g tygřích krevet
- 15 ml rajčatového protlaku
- 30 ml kečupu
- 30 ml chilli-česnekové omáčky
- 5 g cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky bílého pepře
- 1/8 lžičky sezamového oleje
- 45 ml rostlinného oleje
- 1 lžička zázvoru (mletého)
- 2 lžičky česneku (jemně nasekaný)
- 1 lžíce šalotky (jemně nakrájené)
- 1 lžíce koriandru (jemně nasekané)
- 15 ml rýžového vína
- 80 ml vody
Postup
- Krevety opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Připravte omáčku smícháním rajčatového protlaku, kečupu, chilli česnekové omáčky, cukru, soli, bílého pepře a sezamového oleje ve střední misce.
- Zahřejte olej v pánvi, dokud nebude horký.
- Smažte krevety na obou stranách po dobu 30 sekund na každé straně.
- Krevety by měly být z 80 % uvařené. Vypněte teplotu, vyjměte krevety a dejte stranou na talíř.
- Snižte teplotu na středně nízkou a zbytek oleje nechte v pánvi.
- Přidejte zázvor a louhujte 15 sekund a přidejte česnek a šalotku.
- Jakmile zkaramelizuje (asi 1 minutu), přidejte omáčku a pokračujte v míchání a opékání další minutu, dokud se nezapracuje.
- Přidejte nasekané stonky koriandru a poté rýžové víno.
- Zvyšte teplotu na středně vysokou a přidejte vodu, aby se omáčka zředila. Vše přiveďte k varu.
- Jakmile se omáčka vaří, přidejte krevety a veškerou šťávu.
- Krevety promíchávejte, dokud nejsou zcela obalené v omáčce.