Špagety s krevetami a česnekem jsou rychlovkou, kterou lze zakousnou i při sledování filmu v pátek večer, jako zdravé křupky. Ale jestli nestojíte o nic zdravého tak si připravte smažený dietní hřích v podobě domácích brambůrek.
Co budeme potřebovat
- 250 g špaget
- 60 g másla
- 500 g krevet
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky červené papriky
- 4 nasekané stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 2-3 lžíce nasekané čerstvé petrželky na ozdobu
Postup
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Dobře sceďte a nechte si 1 šálek vody z těstovin.
- Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozpusťte dvě lžíce másla.
- Přidejte krevety, sůl a drcenou červenou papriku a za občasného míchání vařte, dokud nejsou krevety matně růžové, asi 2-3 minuty.
- Sundejte z plotny a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte zbývající máslo a česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi jednu minutu.
- Přidejte citronovou šťávu, vodu z těstovin a parmazán. Míchejte, aby se vše spojilo.
- Špagety přendáme na pánev a promícháme s omáčkou.
- Navrch přidejte krevety a ozdobte petrželkou.
Aby se vám česnek nepřipaloval a nepřichytával ke dnu vaší pánve, je třeba mít kvalitní nádobí. Proto se podívejte na naší recenzi ocelových pánví, které dalšímu přichytávání zamezí.