Gnocchi se špenátem a parmezánem

Gnocchi se špenátem a parmezánem

Tento snadný recept na parmazánové špenátové noky je hotový za méně než 30 minut a navíc zašpiníte jen jediný hrnec! Vyzkoušejte i další ideální pokrmy pro rušný pracovní týden s našimi recepty z jednoho hrnce.

Co budeme potřebovat

  • 450 h bramborových noků
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1-2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 300 ml mléka
  • 400 g čerstvého špenátu (nahrubo nasekaného)
  • sůl
  • pepř
  • 250 g strouhaného parmazánu

Postup

  • Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Sceďte, dejte stranou a prázdný hrnec vraťte na sporák.
  • Na střední teplotu rozpusťte máslo.
  • Přidejte k máslu česnek a restujte asi minutu, dokud se česnek nerozvoní.
  • Do másla přidejte mouku a šlehejte, aby vznikla jíška. Vařte asi 30 sekund.
  • Do jíšky pomalu přilévejte mléko a za stálého šlehání rozmíchejte hrudky.
  • Vařte 3–4 minuty, dokud omáčka nezačne houstnout.
  • Nakrájený špenát vmícháme do omáčky a vaříme další 3-4 minuty, dokud špenát nezvadne a omáčka nezhoustne.
  • Podle chuti osolíme a opepříme.
  • Odstraňte hrnec z plotny.
  • Do omáčky přidáme parmazán a promícháme.
  • Uvařené noky vraťte do omáčky a promíchejte, aby se spojily. Ihned podávejte.
Talíř plná krémových noků obalených ve smetaně a špenátu.
Zdroj: lifeasastrawberry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.