Smetanové špenátové a houbové gnocchi jsou perfektním samostatným bezmasým jídlem, nebo je můžete podávat jako vydatnou přílohu například k našim hovězím nudličkám na šest různých způsobů.
Co budeme potřebovat
Na houby
- 1 lžíce olivového oleje
- 230 g hub
- sůl
- pepř
Na noky
- 450 g bramborových noků
- 120 ml kuřecího vývaru
- 23840 husté smetany
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 1/2 lžičky italského koření
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 145 g čerstvého špenátu
- špetka soli
- hrubě mletý černý pepř
- špetka chilli
Postup
- Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi.
- Nakrájené houby (ochucené solí a pepřem), vařte na vysokou teplotu asi 1 až 2 minuty, dokud lehce nezhnědnou a nezměknou.
- Polovinu uvařených hub vyjmeme z pánve na talíř.
- Do stejné pánve s polovinou vařených hub přidejte nevařené bramborové noky, kuřecí vývar, hustou smetanu, mletý česnek, italské koření, uzenou papriku a špetku soli.
- Na střední teplotu přivedeme k varu a vše dobře promícháme.
- Přikryjte pokličkou a nechte noky vařit asi 5 minut na střední teplotu, zatímco se omáčka vaří.
- Přidejte čerstvý špenát a vařte za častého míchání 5 minut, dokud špenát nezvadne podle vašich představ. Vařte déle, pokud chcete hustší omáčku.
- Dochuťte ještě solí, čerstvě mletým hrubým černým pepřem, chilli a podle chuti uzenou paprikou.
- Navrch dejte zbylou polovinu uvařených hub.