Gnocchi ze špenátu a ricotty

Gnocchi ze špenátu a ricotty

Tyto luxusní noky se špenátem a ricottou jsou lehké a zároveň bohaté ve své chuti. Jak nejlépe se sýrem ricotta uvařit se dočtete v našem speciálním článku o tomto všestranném sýru.

Co budeme potřebovat

  • 200 g špenátu
  • malá hrst petrželových listů
  • 1 stroužek česneku
  • 140 g ricotty
  • 85 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • olivový olej
  • rukola

Postup

  • Špenát dejte do velké mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte ho na 2 minuty zvadnout a poté důkladně sceďte.
  • Nechte ho vychladnout a poté z něj vymačkejte co nejvíce vody. Jemně ho nakrájejte.
  • Do velké mísy dejte špenát, petržel, česnek, ricottu, mouku, vejce, sýr a nastrouhaný muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
  • Pomocí vidličky velmi důkladně směs promíchejte.
  • Mokrýma rukama tvoříme ze směsi kuličky velikosti vlašského ořechu. Umístěte na velký talíř nebo tác a dejte do lednice alespoň na 30 minut.
  • Přiveďte k varu velký hrnec s vodou.
  • Snižte teplotu na střední a vkládejte najednou asi 8-10 noků.
  • Když gnocchi vyplavou nahoru, dejte jim ještě asi 1 minutu, poté je vyjměte děrovanou lžící.
  • Noky podávejte na teplých talířích pokapané olivovým olejem a posypané rukolou a parmezánem.
Svítivě zelené noky vyrobené ze špenátu a jemného sýra.
Zdroj: foodwithfeeling.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.