Gnocchi s lososem a špenátem

Gnocchi s lososem a špenátem
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Křehké bramborové noky a šťavnaté kousky uzeného lososa promíchané v bohaté, česnekovo-smetanové omáčce s jemným letním špenátem a svěží šťávou z citronu. Pochutnejte si na lososu na sedm různých způsobů s našimi recepty!

Co budeme potřebovat

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citron
  • 200 g špenátu
  • 1½ lžíce olivového oleje
  • 400 g noků
  • 115 ml husté smetany
  • 100 g uzeného lososa
  • sůl
  • mletý pepř

Postup

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno nebo prolisujte.
  • Kůru z citronu nastrouhejte najemno.
  • Špenát omyjte a nakrájejte nadrobno.
  • Zahřejte střední pánev na střední teplotu, poté nalijte ½ lžíce olivového oleje a přidejte cibuli.
  • Smažte 5 minut za častého míchání, dokud nebude lesklá. Pokud cibule začne hnědnout, stáhněte teplotu a přidejte trošku vody.
  • Přidejte česnek a špenát do pánve a vařte 4 minuty, dokud špenát nezvadne.
  • Zatímco se špenát vaří, rozehřejte hlubokou pánev nebo wok na střední teplotu a přidejte 1 lžíci olivového oleje.
  • Přidejte noky a opékejte je 4–5 minut za častého míchání, dokud noky nezezlátnou.
  • Když se špenát vaří, přidejte k němu citronovou kůru, polovinu smetany a šťávu z poloviny citronu.
  • Míchejte a zvyšte teplotu, aby směs začala jemně bublat.
  • Přidejte gnocchi a natrhaného uzeného lososa.
  • Vše prohřívejte 2 minuty. Ochutnejte a přidejte sůl nebo pepř.
  • Podávejte posypané černým pepřem a měsíčky citronu.
Jemná omáčka obalená kolem bramborových noků doplněné lososem.
Zdroj: sprinklesandsprouts.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.