Křehké noky zalité v sýrovo-rajčatové omáčce, doplněné čerstvým špenátem a zapečené v jeden lahodný pokrm je to, co chcete servírovat, jako slavnostní oběd.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- čtvrtina cibule (nasekaná)
- 1 velký stroužek česneku (nasekaný nebo nakrájený na tenké plátky)
- 340 g rajčatového pyré
- 125 ml vývaru nebo vody
- natrhaná bazalka
- 60 g sýra mascarpone
- 1/2 lžičky soli
- 450 g bramborových noků
- hrst baby špenátu
- 230 gramů čerstvých plátků mozzarelly
- parmazán
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Zahřejte olivový olej na středně nízké teplotě.
- Přidejte cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nebude průsvitná a voňavá.
- Přidejte protlak a vodu nebo vývar, vše přiveďte k mírnému varu.
- Přidejte natrhanou bazalku, mascarpone a sůl.
- Přidejte noky a špenát.
- Míchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo omáčkou.
- Navrch dejte plátky mozzarelly a posypte parmazánem.
- Pečte 15-20 minut, dokud sýrová směs na povrchu nebude mazlavá a světle zlatohnědá.
- Podávejte s bazalkou.