Tento recept na špenátové kuřecí noky, bude chutnat celé rodině. Podávejte je jako hlavní jídlo po nejlepší špenátové polévce, kterou si díky nám můžete připravit.
Co budeme potřebovat
- 450 g bramborových noků
- 650 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička papriky
- 1 lžička italského koření
- 5 lžic másla
- 1 střední cibule (nakrájená na kostičky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 240 ml kuřecího vývaru
- 125 ml husté smetany ke šlehání
- 150 g nastrouhané mozzarelly
- 300 g baby špenátu
- 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu (pro podávání)
- 1 lžička vloček červené chilli papričky (volitelně)
Postup
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Dobře sceďte a dejte stranou.
- Mezitím ochutíme kuřecí maso solí, pepřem, paprikou a ve velké pánvi na střední teplotu rozpustíme 2 lžíce másla.
- Přidejte kuřecí stehna do pánve a vařte dozlatova, asi 4-5 minut z každé strany.
- Vyjměte kuřecí stehna z pánve a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi rozpusťte zbývající 3 lžíce másla.
- Přidejte cibuli a vařte za častého míchání do měkka, asi 2-3 minuty. Vmíchejte česnek a italské koření, dokud nebude voňavé, asi 1 minutu.
- Postupně přidejte kuřecí vývar a za stálého šlehání vaříme asi 2 minuty.
- Vmíchejte smetanu a nastrouhanou mozzarellu, dokud se nespojí a nezhoustne, asi 1-2 minuty. Vše dochutíme solí a pepřem, dle chuti.
- Vmíchejte noky a špenát, dokud špenát nezvadne, asi 1-2 minuty.
- Uvařená kuřecí stehna vraťte na pánev s gnocchi a špenátem.
- Špenátové kuřecí gnocchi ihned podávejte s čerstvou nasekanou petrželkou, vločkami červené chilli papričky a posypané parmazánem.
Místo naanu si můžete připravit i lahodný domácí chléb. Tensi připravíte jedině ve kvalitní domácí pekárně. Podívejte se na naši recenzi a vyberte si tu správnou.