Gnocchi s kuřecím masem a kari

Gnocchi s kuřecím masem a kari

Za 20 minut s několika ingrediencemi vznikne tento snadný recept na gnocchi se zeleninou a masem přelité bohatou smetanovo rajčatovou omáčkou inspirovanou Indií. Zakousněte k němu i měkký naan, který si můžete připravit podle našeho postupu, nebo si připravte jinou indickou dobrotu, jako je máslové kuře s rýží.

Co budeme potřebovat

  • 400 gramů čerstvých gnocchi
  • 90 g nahrubo nasekaného čerstvého baby špenátu (nebo kapusty)
  • 2 kuřecí prsa (nakrájená na kostičky)

Na omáčku

  • 3 lžíce másla
  • 1 střední cibule (nakrájená)
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 420 ml rajčatové omáčky
  • 120 ml smetany na vaření

Koření na omáčku

  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička Garam Masala
  • 1 lžíce Tandoori Masala (nebo kari)
  • 1 lžička kari

Postup

  • Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a dejte stranou.
  • Rozpalte pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte máslo a nechte rozehřát.
  • Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a opékejte, dokud není propečené. Dejte stranou.
  • Zatímco se noky vaří ve vroucí vodě, rozpusťte ve velké pánvi na střední teplotu máslo. Přidejte cibuli a česnek a vařte 4-5 minut, dokud cibule nezměkne.
  • Vmíchejte koření na omáčku. Přidejte rajčatovou omáčku a smetanu a vařte na středním stupni 5 minut, aby se rozvinuly chutě.
  • Vmíchejte špenát, dokud nezvadne a poté přidejte kuřecí maso.
  • Vmíchejte uvařené gnocchi, dokud se neprohřejí asi 2 minuty.
  • Ochutnejte a upravte koření, v případě potřeby přidejte sůl nebo více koření.
  • Ozdobte petrželkou nebo koriandrem a podávejte podle potřeby s teplým naanem.

Místo naanu si můžete připravit i lahodný domácí chléb. Tensi připravíte jedině ve kvalitní domácí pekárně. Podívejte se na naši recenzi a vyberte si tu správnou.

Krémová směs kuřecího masa, smetany a indického kari.
Zdroj: tablefortwoblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.