Krémový pokrm připravený z měkkých noků, z marinovaného rozmarýnovo-česnekového kuřete a bohaté smetanové omáčky s jemným baby špenátem, díky kterému budete olizovat talíř!
Co budeme potřebovat
- 3–5 středních kuřecích prsou
- 1 lžíce mletého rozmarýnu
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce másla
- 3–4 šálky baby špenátu (nahrubo nakrájeného)
- 450 g noků
Na omáčku
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce mouky
- 375 ml plnotučného mléka
- Špetka kajenského pepře
- Špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1 lžíce mletého rozmarýnu
- 350 g strouhaného sýra
- sůl
- mletý černý pepř
- Nakrájená čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup
- Ve střední misce smíchejte kuřecí prsa s rozmarýnem, česnekem, olivovým olejem a citronem. Zakryjte a nechte 30 minut marinovat.
- Jakmile je kuře marinované, rozpusťte máslo ve velké pánvi na střední teplotu.
- Kuře posypte solí a pepřem a opečte z obou stran do zlatova, asi 2-3 minuty z každé strany.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Přesuňte kuřecí prsa na jednu stranu pánve.
- Přidáme nakrájený špenát na druhou stranu pánve a za občasného míchání vaříme, dokud nezačne vadnout, asi 1-2 minuty. Pánev dejte stranou.
- Máslo rozpusťte v samostatné pánvi na střední teplotu.
- Přidejte nasekaný česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi 1-2 minuty.
- Vmíchejte mouku a vařte 1-2 minuty.
- Postupně zašleháme mléko. Vařte za stálého šlehání asi 2-3 minuty.
- Vmíchejte kajenský pepř, muškátový oříšek, rozmarýn a strouhaný sýr, dokud mírně nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem, podle chuti.
- Noky uvařte podle návodu na obalu. Sceďte v cedníku a dejte stranou.
- Na pánev s kuřecím masem a špenátem přidejte uvařené noky a smetanovou omáčkou. Jemně promíchejte.
- Pečte v troubě 25–30 minut, nebo dokud nebude kuře propečené a sýr nebude bublat.
- Podávejte ozdobené petrželkou.
Máte chuť na něco zapečeného, ale noky to nejsou? Připravte si jednoduché, rychlé a lahodné recepty na zapečené palačinky! Jsou dokonalé.