Na přípravu tohoto šíleně oblíbeného mexického jídla opravdu nepotřebujete recept. Tortillu posypte sýrem, pak ji přeložte napůl a pečte, dokud tortilla nebude křupavá a sýr se nerozpustí. Ale pokud hledáte recept na lahodnou quesadillu s kuřecím masem, pak zkuste ten náš! Nebo si rychle křupněte, tyto dokonalé mexické nachos!
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 papriky (nakrájené na tenké plátky)
- 1/2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
- sůl
- mletý černý pepř
- 500 g kuřecí prsa (nakrájená na nudličky)
- 1/2 lžičky chilli prášku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 4 střední tortilly
- 125 g Goudy (strouhaný)
- 125 g čedar (strouhaný)
- 1 zralé avokádo (nakrájené na plátky)
- 1 lžíce (rostlinný olej)
- 2 jarní cibulky (nakrájené na tenké plátky)
- Zakysaná smetana (k podávání)
Postup
- Ve velké pánvi na středně vysokou teplotu rozehřejte olivový olej.
- Přidejte papriku a cibuli a dochuťte solí a pepřem.
- Vařte do měkka, 5 minut.
- Zahřejte zbývající lžíci rostlinného oleje na středně vysokou teplotu.
- Kuře okořeňte, osolte a opepřete a za občasného míchání vařte dozlatova, 8 minut.
- Položte 1 tortillu na pánev a horní polovinu tortilly bohatě posypte oběma sýry, kuřetem, směsí papriky a cibule, několika plátky avokáda a zelenou cibulkou.
- Přiklopte druhou polovinu tortilly a pečte dozlatova po obou stranách 3 minuty.
- Opakujte a vytvořte 4 kuřecí quesadilly.
- Nakrájejte na měsíčky a podávejte se zakysanou smetanou.
Mexičani rádi plní tortilly, to se prostě ví! Zkuste další recepty na tyto autentická burrita! Uchvátí vás jejich chuť.