Tyto jednoduché, cenově dostupné kuřecí quesadilly jsou rychlým obědem pro dva nebo jednoduchou svačinkou a jsou skvělým způsobem, jak spotřebovat zbytky pečeného kuřete.
Co budeme potřebovat
- 4 lžíce pálivé salsy
- 2 velké tortilly
- 215 g fazolí z konzervy (okapané a nahrubo rozmačkané)
- 100 g cherry rajčat (nakrájených najemno)
- 1 jarní cibulka (nakrájená)
- 50 g zbylého pečeného kuřete (naporcovaného)
- 85 g strouhaného čedaru
- 20 g koriandru (nasekané listy)
- olej
Postup
- Na každou tortillu rozetřete 2 lžíce salsy, poté na jednu z nich rovnoměrně položte fazole, rajčata, jarní cibulku, kuřecí maso a čedar.
- Posypte koriandrem, pokud jej máte. Tortillu přeložte na půl, a poté potřete olejem.
- Rozehřejte velkou nepřilnavou pánev a poté tortillu opékejte olejem dolů 4 minuty.
- Opatrně otočte, poté opékejte 2 minuty z druhé strany dozlatova.
- Podávejte nakrájené na klínky.
Mexičani rádi plní tortilly, to se prostě ví! Zkuste další recepty na tyto autentická burrita! Uchvátí vás jejich chuť.