Naučte se s námi připravit ty nejlepší mini roládky plněné cibulí, nakládanými okurkami a slaninou. Servírujte je spolu s delikátní omáčkou ze zeleniny a červeného vína!
Co budete potřebovat
Na rolády:
- 4 tenké plátky hovězího zadního masa
- 2 cibule
- 1 lžíce másla
- 4-8 malých nakládaných okurek (v závislosti na velikosti)
- 2-3 lžičky střední hořčice
- 4-12 velmi tenkých plátků slaniny (v závislosti na velikosti)
- jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- trochu oleje
Na omáčku:
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička krystalového cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 šálek červeného vína
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1 šálek vody
- 1 velký stroužek česneku
- 2-3 snítky tymiánu
- jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Odřízněte dva kusy potravinářské fólie větší než plátky masa a potřete je trochou oleje.
- Hovězí plátky klaďte jeden po druhém na jeden z kousků fólie, přikryjte druhým kouskem fólie a naklapejte.
- Cibuli oloupejte a rozpulte a poté ji nakrájejte na tenká půlkolečka.
- Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte cibuli dozlatova.
- Nechte ji mírně vychladnout.
- Každý plátek masa potřete hořčicí.
- Na maso položte 1-3 tenké kousky slaniny.
- Cibuli rozdělte na čtyři porce a na každé maso rozprostřete jednu část.
- Na konec každého hovězího plátku položte 1-2 malé nakládané okurky.
- Dlouhé strany masa jen trochu přeložte přes náplň.
- Maso rolujte od konce, kde leží okurka.
- Rolády zafixujte párátkem.
- Posypte solí a pepřem ze všech stran.
- Nakrájejte cibuli a mrkev.
- Rozehřejte olej ve velkém hrnci.
- Rolády ze všech stran opečte, vyndejte z hrnce a dejte stranou.
- Vložte cibuli a mrkev do stejného hrnce a restujte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte rajčatový protlak a cukr a vařte několik minut.
- Přidejte mouku a pokračujte ve vaření za stálého míchání další minutu nebo dvě.
- Po troškách přidávejte červené víno (3 nebo 4 velké střiky) a nechte zredukovat, než přidáte další střik.
- Nakonec přidejte poslední střik vína, hovězí vývar a vodu a vše přiveďte k varu.
- Rolády vložte zpět do hrnce spolu s jemně nasekaným stroužkem česneku a snítkami tymiánu.
- Přikryjte, stáhněte plamen a vařte asi 1 a ¼ hodiny.
- Během posledních 15 minut vaření sejměte poklici, aby se omáčka zredukovala.
- Rolády vyndejte z omáčky, opatrně odstraňte párátka a udržujte je teplé.
- Omáčku vařte asi 10 minut.
- Zeleninu můžete nechat uvnitř a omáčku rozmixovat dohladka, tím omáčka zhoustne, ale už nebude tak jemná.
- Pro jemnější omáčku vyjměte zeleninu děrovanou lžící a omáčku zredukujte na požadovanou konzistenci.
- Ochutnejte a případně dosolte.
- Přidejte pepř.
- Rolády vložte zpět do omáčky a znovu je prohřejte.
- Podávejte ihned.
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?