Roláda z hovězího masa plněná sýrem a nakládanými okurkami

Roláda z hovězího masa plněná sýrem a nakládanými okurkami

Tuto plněnou hovězí roládu lze podávat jako hlavní chod i jako teplý předkrm a každého milovníka masa nadchne nejen vizuálně. Hovězí maso zjemníme a naložíme do slané marinády se zázvorem a česnekem. Poté naplníme směsí sýra, bylinek, vajec a kyselých okurek a zapečeme v troubě s cibulí. Mňam!

Co budete potřebovat

Na maso:   

  • kus zázvoru
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • ⅓ lžičky sušeného tymiánu
  • ⅓ lžičky sušeného rozmarýnu
  • 800 – 900 g hovězí kližky

Na náplň:

  • 200 – 250 g sýra
  • 2 vejce
  • sůl, podle chuti
  • ⅓ lžičky sušeného tymiánu
  • ⅓ lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 nakládané okurky
  • 2 – 3 cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • petrželka, na ozdobu

Postup

  • Zázvor nastrouhejte na jemném struhadle, bude vám ho stačit cca lžička.
  • Česnek prolisujte.
  • V misce smíchejte zázvor, česnek, hořčici, sójovou omáčku, olej, tymián a rozmarýn.
  • Hovězí maso podélně rozřízněte a otevřete jako knihu, zakryjte potravinářskou fólií a paličkou na maso jemně rozklepejte na tloušťku asi 6–7 mm.
  • Nandejte marinádu na na jednu stranu masa, ale část marinády si nechte.
  • Marinované maso dejte stranou, zatímco budete připravovat náplň.
  • Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Vmíchejte vejce, sůl, tymián a rozmarýn.
  • Okurky nakrájejte na jemné proužky nebo malé kostičky.
  • Na maso položte stejnoměrnou vrstvu směsi sýra a vajec, podél jednoho dlouhého okraje nechte volný okraj.
  • Poté rozložte proužky okurky na opačnou stranu od volného okraje.
  • Okurky srolujte dovnitř do těsné rolky a svažte kuchyňským provázkem.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  • Vložte cibuli do olejem vymazané zapékací misky.
  • Do zapékací mísy dejte také hovězí roládu.
  • Roládu potřete zbytkem marinády a přikryjte alobalem.
  • Pečte v troubě na 180°C cca 1,5 hodiny, poté sejměte alobal a nechte hovězí roládu dopéct v troubě dalších 15–20 minut.
  • Hovězí roládu před podáváním nakrájejte na kousky a podávejte s petrželkou.
Masová roláda plněná sýrem, vejci a kyselými okurkami na talíři s čerstvou petrželkou.
www.yummytemple.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.