Ropa Vieja z pomalého hrnce

Ropa Vieja z pomalého hrnce
Příprava: 5 minut Vaření: 490 minut Počet porcí: 4

Kubánské trhané hovězí maso si zamilujete! Maso opečeme a pak ho celé hodiny dusíme s cibulí, česnekem a kořením, dokud se nerozpadne. Podávejte s černými fazolemi a rýží!

Co budete potřebovat

  • 6 celých stroužků česneku
  • 1 kg flank steaku
  • 1 lžíce oleje
  • 450 ml konzervované rajčatové omáčky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na tenké plátky
  • 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 110 g konzervovaných nakrájených zelených chilli papriček
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky suši
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 1 lžíce bílého octa
  • 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru + další pro podávání

Postup

  • Malým nožem udělejte do masa 3 malé značky „x“.
  • Vezměte 3 stroužky česneku a vložte je do značek tak, aby byly zcela zasunuty.
  • Obě strany masa ochuťte špetkou soli a pepře.
  • Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej.
  • Přidejte hovězí maso a opékejte z každé strany 5 minut, otočte, až když je povrch zhnědlý.
  • Zbývající 3 stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky a přidejte je do pomalého hrnce spolu se všemi zbývajícími ingrediencemi.
  • Přikryjte a nechte vařit LOW 7-8 hodin.
  • Když se hovězí maso krásně rozpadá, je hotovo.
  • Maso natrhejte pomocí vidliček a promíchejte.
  • Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s rýží a černými fazolemi na kubánský způsob posypané koriandrem s několika měsíčky limetky.
  • Maso můžete použít také do burrita, quesadilly nebo tacos!
Kubánské natrhané maso s čerstvými bylinkami.
www.littlespicejar.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.