Kubánské trhané hovězí maso si zamilujete! Maso opečeme a pak ho celé hodiny dusíme s cibulí, česnekem a kořením, dokud se nerozpadne. Podávejte s černými fazolemi a rýží!
Co budete potřebovat
- 6 celých stroužků česneku
- 1 kg flank steaku
- 1 lžíce oleje
- 450 ml konzervované rajčatové omáčky
- 1 zelená paprika, nakrájená na tenké plátky
- 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
- 110 g konzervovaných nakrájených zelených chilli papriček
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky suši
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžíce bílého octa
- 1/2 lžičky vloček červeného chilli
- 1/4 šálku nasekaného koriandru + další pro podávání
Postup
- Malým nožem udělejte do masa 3 malé značky „x“.
- Vezměte 3 stroužky česneku a vložte je do značek tak, aby byly zcela zasunuty.
- Obě strany masa ochuťte špetkou soli a pepře.
- Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej.
- Přidejte hovězí maso a opékejte z každé strany 5 minut, otočte, až když je povrch zhnědlý.
- Zbývající 3 stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky a přidejte je do pomalého hrnce spolu se všemi zbývajícími ingrediencemi.
- Přikryjte a nechte vařit LOW 7-8 hodin.
- Když se hovězí maso krásně rozpadá, je hotovo.
- Maso natrhejte pomocí vidliček a promíchejte.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s rýží a černými fazolemi na kubánský způsob posypané koriandrem s několika měsíčky limetky.
- Maso můžete použít také do burrita, quesadilly nebo tacos!