Pikantní kuřecí paštika s jablky a zeleninou

Pikantní kuřecí paštika s jablky a zeleninou

Tak tohle už nemůže být lepší! Paštika z kuřecích jater, mrkve, řapíkatého celeru, zelených jablek, chilli a pomerančového likéru vás tak nadchne, že už nikdy nebudete chtít jinou. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 1 balení toastového chleba, opečeného
  • 1-2 kari listy
  • 1 lžíce másla
  • 1 zelená chilli paprička, nakrájená
  • 1 lžička oleje
  • 500 g kuřecích jater
  • 250 g másla
  • 250 ml smetany na vaření
  • 30 ml likéru s pomerančovou příchutí
  • 200 g cibule, nakrájené
  • 200 g mrkve
  • 100 g nakrájeného zeleného jablka
  • 100 g celeru řapíkatého celeru, nasekaného
  • 100 g nasekaná
  • 1 lžíce kari koření (můžete zvýšit nebo snížit podle chuti)

Postup

  • Játra dejte do hrnce a namočte je přes noc do mléka.
  • To pomáhá zbavit je nepříjemného zápachu nebo chuti a také je krásně zjemní.
  • Na pánev přidejte olej.
  • Přidejte zelené chilli a kari listy.
  • Dále také máslo a zeleninu.
  • Vařte.
  • Přidejte sůl a kari koření.
  • Jakmile je vše uvařené, dejte stranou a nechte vychladnout.
  • Do stejné pánve přidejte další máslo a pečte játra z obou stran, dokud nezezlátnou.
  • Pánev potřete likérem s příchutí pomeranče.
  • Nechte zredukovat na konzistenci podobnou sirupu.
  • Vyjměte játra, přidejte smetanu a tekutinu zredukujte na polovinu.
  • Dejte vše chladit do lednice.
  • Rozmixujte zeleninu, játra a tekutinu z vaření.
  • Po malých množstvích přidávejte máslo (mělo by být co nejchladnější) a mixujte.
  • Toto pyré sceďte.
  • Servírujte na opečeném toustu třeba s liči.
Paštika z jater, mrkve, řapíkatého celeru, zelených jablek, chilli a pomerančového likéru namazaná na krajících chleba.
www.vogue.in

Rádi byste si koupili novou varnou desku do kuchyně? Náš test na indukční varné desky vám může pomoci s výběrem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.