Kuřecí paštika s brandy a smetanou

Kuřecí paštika s brandy a smetanou

Tento recept obsahuje všechny skvělé ingredience na báječnou paštiku pro dospělé: kuřecí játra, cibuli, česnek, máslo, čerstvý tymián, smetanu a brandy. Je skvělá na opečené ciabattě a můžete ji jíst ráno, v poledne i večer.

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích jater (omytých a osušených)
  • 90 g másla pokojové teploty
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • 80 ml brandy
  • 60 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni polovinu másla.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte na mírném ohni, dokud nezměknou a nezesklovatí.
  • Přidejte játra a tymián a poté míchejte na mírném ohni, dokud nezmění barvu.
  • Přilijte brandy a na mírném ohni vařte 2 minuty.
  • Odstraňte ze sporáku.
  • Vložte játra a tekutinu do kuchyňského robotu a zpracujte do hladka.
  • Přidejte druhou polovinu másla (pokojové teploty) a smetanu, dochuťte solí a pepřem a promixujte.
  • Lžící paštiku nalijte do skleněné nádoby nebo porcelánové misky a uhlaďte povrch.
  • Přikryjte a dejte do lednice ztuhnout.
  • Podávejte s opečeným chlebem.
Játrová paštika ve sklenici, která je položena na talíři spolu s opečenými tousty.
www.michaelolivier.co.za

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.