A co taková paštika s kaštany? Takovou jste určitě ještě nejedli! Dodává to paštice zase zcela nový rozměr. S naším návodem ji navíc zvládnete hravě připravit. Tak pojďme na to!
Co budete potřebovat
- 250 g kuřecích jater
- 150 g kaštanů (vakuově balených, předvařených)
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce másla
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- ¼ lžičky nastrouhané citronové kůry
- 50 ml suchého bílého vína
- 1 lžíce koňaku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- celozrnná bageta (k podávání)
- oregáno (na ozdobu)
Postup
- Kuřecí játra opláchněte a osušte, tuk okrájejte a játra nakrájejte na kostky.
- Kaštany nasekejte nadrobno.
- Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte šalotku s česnekem do měkka.
- Přidejte játra a za stálého míchání opékejte 2-3 minuty.
- Přidejte kaštany, tymián, nastrouhanou citronovou kůru a bílé víno.
- Vařte asi 10 minut, vmíchejte koňak a dochuťte solí a pepřem.
- Rozmixujte v mixéru a dejte přes noc do lednice.
- Paštiku natřete na plátky bagety a podávejte ozdobené snítkami oregana.