Už jste někdy jedli krevety se sýrem? Je to delikatesa! Vyzkoušejte naši kombinaci s mozzarellou a krémovou sýrovou omáčkou, pochutná si celá rodina.
Co budete potřebovat
Na krevety:
- 16 velkých krevet se skořápkou
- 1 šálek strouhané mozzarelly
- čerstvě mletý černý pepř
- nasekaná petrželka
Na sýrovou omáčku:
- 1 šálek mléka
- 1/2 šálku sýra čedar, nastrouhaného
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- špetka kajenského pepře
- špetka sušené hořčice
Postup
- V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo, přidejte mouku, sůl, kajenský pepř a sušenou hořčici.
- Dobře promíchejte.
- Postupně za stálého míchání přilévejte mléko a vařte do zhoustnutí.
- Přidejte čedar a pokračujte ve vaření, dokud se sýr nerozpustí a nevznikne vám hladká omáčka.
- Dejte stranou.
- Krevety nakrájejte i se skořápkou, odstraňte žilky a uložte je na plech.
- Přelijte je sýrovou omáčkou, hlavy nechte odkryté.
- Posypte mozzarellou a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.
- Plech vložte do horní části trouby předehřáté na 230 °C.
- Zapněte funkci gril a grilujte krevety v troubě 5–8 minut (v závislosti na velikosti krevet) nebo dokud nejsou krevety hotové a sýr dozlatova opečený.
- Vyndejte z trouby, ozdobte nasekanou petrželkou a horké podávejte.