Máme pro vás ten nejjednodušší recept na grilované krevety všech dob! Krevety se naloží do čtyřsložkové marinády na pouhých 30 minut a poté se bleskově ugrilují. Je to super chutné a neuvěřitelně snadné na přípravu! Tak dost řečí a pojďme na to.
Co budete potřebovat
- 1/2 šálku medu
- 6 lžic sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje plus navíc
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 – 1/2 lžičky vloček červeného chilli (volitelně)
- 36 extra velkých krevet, oloupaných a zbavených střívek
- nakrájená jarní cibulka nebo petrželka, na ozdobu (volitelně)
Postup
- V míse prošlehejte med, sójovou omáčku, olivový olej, česnek a červené chilli, pokud používáte.
- Vložte krevety do velkého uzavíratelného sáčku nebo mělké misky.
- Zalijte krevety marinádou, uzavřete sáček a odstraňte přebytečný vzduch.
- Krevety v marinádě pořádně promněte, přendejte sáček do lednice a nechte 30 – 60 minut marinovat.
- Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody alespoň na 30 minut, aby se nepřipálily.
- Předehřejte gril asi na 200 stupňů Celsia.
- Napíchněte krevety na špejle.
- Grilovací rošty očistěte a potřete olejem.
- Dejte špejle s krevetami na gril a grilujte asi 2 minuty z každé strany.
- Podle potřeby posypte jarní cibulkou nebo petrželkou a podávejte.