Tento pokrm udělá fanouška jater i z toho nejzarytějšího odpůrce! Křehké, kořeněné kousky hovězích jater orestované spolu s růžičkovou kapustou ve voňavé omáčce a podávané na lůžku z jemných asijských nudlí? To je prostě delikatesa!
Co budete potřebovat
- 500 g nudlí chow mein
- 500 g růžičkové kapusty nakrájené na poloviny
- 500 g hovězích jater, nakrájených na kousky velikosti sousta
- 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
- 2 nasekané stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 6 lžic olivového oleje (v případě potřeby použijte více oleje)
Postup
- Uvařte nudle podle návodu na obalu.
- Sceďte a přidejte je do velké mísy.
- Mezitím rozehřejte nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu, poté přidejte 2–3 lžíce oleje a růžičkovou kapustu opékejte za častého míchání řeznou stranou dolů, dokud lehce nezhnědne a nepropeče se.
- Přendejte do misky.
- Otřete pánev papírovou utěrkou, abyste odstranili připálené kousky.
- Do stejné pánve přidejte 1-2 lžíce oleje a játra opékejte po dávkách na středně vysokém ohni, dokud lehce nezhnědnou a nepropečou se.
- Pánev nepřeplňujte, aby se játra nevařila ve vlastní šťávě.
- Mezi jednotlivými dávkami vytírejte pánev papírovou utěrkou a podle potřeby přidávejte olej.
- Přendejte hotová játra do mísy s růžičkovou kapustou.
- Do pánvce přidejte 2-3 lžíce oleje a přidejte 1 cibuli nakrájenou na půlkroužky.
- Opékejte na středně vysokém ohni, dokud cibule lehce nezhnědne a nezesklovatí.
- Dejte růžičkovou kapustu a játra zpět na pánev, přidejte 4 lžíce sójové omáčky, lisovaný česnek a vše promíchejte.
- Hovězí játra a růžičkovou kapustu přendejte na nudle a ihned teplé podávejte.
- Dobrou chuť!
Možná se vám budou hodit i naše recenze luxusních pánví Woll. Mají nějaké nedostatky? A jaké jsou jejich přednosti? Pojďte si to přečíst!