Hovězí játra se slaninou a cibulkou

Hovězí játra se slaninou a cibulkou

Tento recept potěší všechny milovníky jater! Křehká játra opečená na slanince se spoustou chutné smažené cibulky vás vrátí do dětství.

Co budete potřebovat

  • 1/3 šálku mléka
  • 500 g hovězích jater, nakrájených na plátky
  • 3 velké cibule, nakrájené na plátky
  • 4 plátky slaniny
  • 5 lžic másla
  • sůl podle chuti

Postup

  • Do misky dejte mléko.
  • Namočte do něj na 21 minut játra, abyste odstranili případnou hořkost.
  • Mezitím si na pánvi opečte slaninu.
  • Položte ji na papírovou utěrku, nakrájejte na kousky o velikosti 2 cm a odložte.
  • Nechte si v pánvi asi 1 a 1/2 lžíce tuku ze slaniny a přidejte k němu 2 lžíce másla.
  • Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte na ohni 25 minut, dokud nezkaramelizuje.
  • Přeneste cibuli na talíř a posypte solí.
  • Játra vyndejte z mléka a pořádně sceďte.
  • Vraťte pánev na sporák a přidejte do ní tři lžičky másla.
  • Když pěna opadne, máslo je dostatečně horké.
  • Uspořádejte játra na pánev a ujistěte se, že pánev nepřeplňujete.
  • V případě potřeba pracujte po dávkách.
  • Smažte 3 minuty, aby máslo zůstalo horké a nepřipálilo se.
  • Játra promíchejte a opékejte další dvě minuty.
  • Uvnitř by měla zůstat růžová.
  • Játra podávejte přelité cibulí a slaninou.
Játra na slanině a cibuli servírovaná na talíři.
www.susanrecipe.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.