Křehká hovězí játra ve smetanové omáčce

Křehká hovězí játra ve smetanové omáčce

V tomto receptu se hovězí játra nejprve orestují spolu s cibulkou a poté podusí ve smetanové omáčce. Ta dělá játra úžasně měkká a křehká. Restovaná cibulka jim zase dodává skvělou chuť. Pokrm je rychlý a jednoduchý na přípravu a skvěle chutná s bramborovou kaší, vařenou rýží nebo pohankou.

Co budete potřebovat

  • 800 – 900 g hovězích jater
  • 2 cibule
  • 1-2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 200 – 250 g zakysané smetany
  • bylinky, podle chuti

Postup

  • Játra omyjte a osušte.
  • Nakrájejte je na tenké nudličky a dejte stranou.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
  • Na pánvi rozehřejte olej.
  • Restujte cibuli do světle žluté barvy, cca 4-6 minut.
  • K cibuli přidejte játra a za stálého míchání opékejte asi 4-5 minut.
  • Játra ochuťte solí a pepřem.
  • Snižte plamen.
  • Přidejte zakysanou smetanu, promíchejte a vařte 5 minut.
  • Játra podle chuti ozdobte nasekanými bylinkami.
  • Hovězí játra podávejte s bramborovou kaší.
Smetanová játrová omáčka s bramborovou kaší servírovaná na talíři se salátem a s příborem.
www.yummytemple.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.