Tato hovězí játra z grilu jsou výživná a nenáročná na přípravu. Pikantní marináda jim dodává ten správný šmrnc a vy se nebudete muset je stydět servírovat ani těm nejnáročnějším strávníkům!
Co budete potřebovat
- 500 g telecích nebo hovězích jater
- červené nebo zelené pálivé chilli papričky dle vašeho výběru
- 5 stroužků česneku, nasekaných
- 1 lžička papriky
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžíce avokádového oleje nebo jiného zdravého oleje dle vašeho výběru
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 2 snítky čerstvé petrželky
Postup
- Játra nakrájejte na proužky (nebo na požadované kousky).
- Chilli papričky zbavte stopek a nakrájejte nadrobno.
- Oddělte listy petrželky od stonků.
- Listy petrželky nasekejte nadrobno a dejte stranou k podávání.
- Petrželovou nať nasekejte nadrobno a dejte stranou k použití do marinády.
- Ve středně velké míse smíchejte játra, chilli, česnek, papriku, kmín, olej, sůl, pepř, ocet a stonky petrželky.
- Nechte játra marinovat asi 30 minut.
- Mezitím namočte bambusové špejle do vody.
- Pokud budete používat kovové špejle, není třeba je namáčet.
- Kousky jater nandejte na kovové nebo bambusové špejle.
- Předehřejte gril na 220 stupňů Celsia.
- Játra grilujte 3 až 4 minuty z každé strany.
- Dávejte pozor, abyste je nepřevařili a nechte je uvnitř trochu zrůžovět.
- Podávejte horké s nasekanou petrželkou.