Grilovaná hovězí játra

Grilovaná hovězí játra

Tato hovězí játra z grilu jsou výživná a nenáročná na přípravu. Pikantní marináda jim dodává ten správný šmrnc a vy se nebudete muset je stydět servírovat ani těm nejnáročnějším strávníkům!

Co budete potřebovat

  • 500 g telecích nebo hovězích jater
  • červené nebo zelené pálivé chilli papričky dle vašeho výběru
  • 5 stroužků česneku, nasekaných
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžíce avokádového oleje nebo jiného zdravého oleje dle vašeho výběru
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 2 snítky čerstvé petrželky

Postup

  • Játra nakrájejte na proužky (nebo na požadované kousky).
  • Chilli papričky zbavte stopek a nakrájejte nadrobno.
  • Oddělte listy petrželky od stonků.
  • Listy petrželky nasekejte nadrobno a dejte stranou k podávání.
  • Petrželovou nať nasekejte nadrobno a dejte stranou k použití do marinády.
  • Ve středně velké míse smíchejte játra, chilli, česnek, papriku, kmín, olej, sůl, pepř, ocet a stonky petrželky.
  • Nechte játra marinovat asi 30 minut.
  • Mezitím namočte bambusové špejle do vody.
  • Pokud budete používat kovové špejle, není třeba je namáčet.
  • Kousky jater nandejte na kovové nebo bambusové špejle.
  • Předehřejte gril na 220 stupňů Celsia.
  • Játra grilujte 3 až 4 minuty z každé strany.
  • Dávejte pozor, abyste je nepřevařili a nechte je uvnitř trochu zrůžovět.
  • Podávejte horké s nasekanou petrželkou.
Játra z grilu na špejlích.
www.yangsnourishingkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.