Originální ruský šašlik z vepřového masa

Originální ruský šašlik z vepřového masa

Naučte se společně s námi připravit ty nejšťavnatější a nejkřehčí grilované vepřové špízy.

Co budeme potřebovat

  • 2 kg vepřové plece
  • 4 střední žlutá cibule
  • 1-2 lžíce koření dle vašeho výběru (př. ½ lžíce mletého černého pepře, ½ lžíce mletého kmínu, ½ lžíce česnekového prášku a ½ lžíce uzené papriky)
  • ½ lžíce soli

Postup

  • Maso nakrájejte na kostky.
  • Nastrouhejte cibuli a poté vymačkejte šťávu. Šťávu si odložte a dužinu vyhoďte.
  • Ve velké míse smíchejte maso, cibulovou šťávu, koření a sůl.
  • Zakryjte a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny nebo přes noc.
  • Předehřejte troubu nebo gril na středně vysokou teplotu. Rošty očistěte a lehce naolejujte nebo vymažte plech do trouby.
  • Maso napíchněte na kovové špejle a narovnejte je na plech.
  • Jakmile je gril pěkně rozpálený, položte špízy na gril a grilujte asi 8 minut, otáčejte ze všech stran. Gril můžete na pár minut zakrýt.
  • Nebo šašlik vložte do předehřáté trouby na plechu a pečte dokud maso není měkké a propečené. Můžete ho přikrýt i alobalem, aby se nespálilo a nevysušilo.
  • Ihned podávejte.

Šťáva z cibule se v používá, protože je schopna masa změknout a zkřehnout. Můžete použít i na měsíčky nakrájenou cibuli, ale výsledný efekt nebude tak dobrý.

Masové kostičky napíchané na kovové špejli a ugrilované do měkka.
Zdroj: sweetandsavorybyshinee.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.